gids-categorie: plaats

1 2 3 17

Terherne

Het dorp is Terherne is helemaal omringd door water. Aan de ene kant het Sneekermeer en aan de andere kant de Terhernster poelen. Genoeg water in de omgeving! Met name tijdens het vaarseizoen bruist Terherne van de activiteiten. Waai lekker uit op het water, wandel langs de karakteristieke huisjes in de haven of doe een drankje op een van de terrassen.

Het Friese Terherne is een goede centrale plek om een meerdaagse vaartocht door Friesland te beginnen.

gids-categorie: plaats

1 2 3 17

Den Haag

Zeilen in Den Haag en Scheveningen

Als een van de bekendste Nederlandse kustplaatsten is Den Haag een van de mooiste plekken voor kustzeilers. Den Haag kent een haven in Scheveningen, en een meer in het centrum van de stad gelegen haven.

De haven van Scheveningen is populair onder zeezeilers. Ook zijn er verschillende zeilscholen die vanuit deze haven zeillessen op de noordzee organiseren. De haven is goed bereikbaar.

Den Haag als nieuw centrum van de watersport

Na een lange periode van investeringen en vernieuwingen is Den Haag langzaam maar zeker uitgegroeid tot een nieuw centrum van de zeilsport in Nederland. Met grote zeilevenementen zoals de Volvo Ocean Race en het WK zeilen in 2022 is de stad een gevestigde naam in de zeilwereld. Door de centrale ligging, de goede voorzieningen en bereikbaarheid is Den Haag zeer geschikt voor de organisatie van grote zeilevenementen.

Ook het nieuwe topzeilcentrum dat het Watersportverbond vorig jaar in Den Haag opende draagt bij aan de grote ambities die de stad heeft rond de watersport.

gids-categorie: plaats

1 2 3 17

Kampen

De historische Hanzestad Kampen ligt aan de IJssel waar de rivier uitmond in het Ketelmeer en het Zwarte Meer.

gids-categorie: plaats

1 2 3 17

Nijmegen

De oudste stad van Nederland is ook een van de waterrijkste. In de Waal die langs de stad stroomt is een nieuwe nevengeul aangelegd die ideaal is voor waterrecreatie vlakbij het historische stadscentrum. Op enkele kilometers afstand liggen de Kraaijenbergse Plassen, en De Bijland.

gids-categorie: plaats

1 2 3 17

Zeewolde

Zeewolde ligt aan het Wolderwijd en het Veluwemeer in Flevoland. De plaats heeft door zijn goede ligging veel mogelijkheden op het gebied van watersport. Verschillende bootverhuurders en zeilscholen bieden de mogelijkheid om vanuit Zeewolde het water op te gaan.

gids-categorie: plaats

1 2 3 17

Hoofddorp

In het Noord-Hollandse stadje Hoofddorp kan gezeild worden op de Toolenburgse plas, een populair gebied voor watersport in de wijde omgeving van de Haarlemmermeer. Het water is gereserveerd voor recreatie en ongemotoriseerde watersporters.

gids-categorie: plaats

1 2 3 17

Brielle

Onder de rook van Rotterdam ligt het Zuid-Hollandse plaatsje Brielle. Het waterrijke gebied rondom de Europoort is zeer geschikt om te zeilen. Het Brielse meer ligt op steenworp afstand van het historische vestingstadje. Brielle beschikt over meerdere bootverhuurders en zeilscholen.

gids-categorie: plaats

1 2 3 17

Eernewoude

Eernewoude is een watersportdorp in het Friese De Alde Feanen. Het gebied bestaat uit een laagveenmoeras met moerasbos, rietvelden, vaarten en meren met eilandjes. Een uniek nationaal park met een fantastische zeilervaring.

gids-categorie: plaats

1 2 3 17

Blauwestad

Recreatiegebied Blauwestad is het waterrijke gebied ten oosten van de stad Groningen. Het moderne gebied is ingericht voor wonen, recreƫren en werken. Met onder andere het Oldambtmeer is het een perfecte locatie om te zeilen.

gids-categorie: plaats

1 2 3 17

Kerkdriel

In het zuiden van Gelderland vind je gelegen aan de Zandmeren het plaatsje Kerkdriel. In het waterrijke gebied tussen Maas en Waal ligt dit beschutte meer dat perfect is om te zeilen. Aan de Zandmeren worden polyvalken verhuurt die perfect zijn om het gebied te verkennen.