gids-categorie: regio

1 2 3 9

Oost-Nederland

Ook in het oosten van het land zijn er enkele plassen en meren waar goed gezeild kan worden. In de regio rond Arnhem en Nijmegen vind je bij de Mookerplas, Giesbeek, de Waal en Cuijk een aantal prachtige zeillocaties. Een aantal vertakkingen van de drukbevaarde Maas en Waal zijn ideaal voor recreatie op het water en zeer geschikt om te zeilen.

gids-categorie: regio

1 2 3 9

Groningen

Ten oosten van de zeilprovincie Friesland ligt het minstens net zo waterrijke Groningen. Met onder andere het Oldambtmeer in recreatiegebied Blauwestad en het Zuidlaardermeer zijn er genoeg plekken om een zeilboot te huren, zeilles te nemen of op zeilkamp te gaan in Groningen.

gids-categorie: regio

1 2 3 9

Biesbosch

Nationaal Park de Biesbosch is een uniek en waterrijk natuurgebied dat zeer geschikt is om te zeilen. De rivieren Amer en de Maas stromen door het gebied heen. Er zijn een aantal mogelijkheden aanwezig om een zeilboot te huren of zeillessen te nemen in de Biesbosch.

gids-categorie: regio

1 2 3 9

Nijl

De wereldberoemde rivier de Nijl en het Nassermeer dat twee delen van de rivier met elkaar verbindt zijn prachtige plekken voor een zeiltocht. De meest bekende route die in dit gebied wordt gevaren is tussen de steden Aswan en Esna in Egypte.

Egypte wordt vaak een geschenk van de Nijl genoemd omdat zonder de Nijl veel van het land in het noord-Afrikaanse land onvruchtbaar zou zijn. Als de Nijl buiten zijn oevers trad veranderde de droge Egyptische woestijn in een groene en vruchtbare oase.

Vandaag de dag is het een drukte van jewelste op het populairste stuk van de rivier. Naast cruiseschepen en toeristische rondvaartboten varen er ook traditionele Dahabiya’s langs de beroemde tempels van Edfu en Kom Ombo. Al zeilend ga je terug in de tijd en beleef je het Egypte van duizenden jaren geleden.

gids-categorie: regio

1 2 3 9

Saksen

Zeilen in het uitgebreide merengebied in Saksen

De Duitse deelstaat Saksen ligt in het oosten van Duitsland en grenst aan Polen, Tsjechië. Het landschap van Saksen wisselt een groen golvend landschap af met hoge bergkliffen en brede rivieren. In het noord-oosten van Saksen vind je meerdere kleine meren waar enkele zeilscholen en bootverhuurders gevestigd zijn. De regio is perfect voor een actieve vakantie waarbij zeilen zeker een onderdeel bij kan zijn.

De beste plekken om te zeilen in Saksen

De afgelopen jaren heeft de watersport in de Duitse deelstaat Saksen een enorme vlucht genomen. In de hele regio zijn een groot aantal meren te vinden. De Markkleeberger See is een groot meer onder de Duitse stad Leipzig. Naast mogelijkheden om te zeilen en een zeilboot te huren vind je hier ook een spectaculaire raftbaan.

De vele meren in Saksen maken van de deelstaat een populaire watersportbestemming

Het pittoreske dorpje Hoyerswerda dat op een half uurtje rijden vanaf Dresden ligt is het centrum van de zeilsport in Saksen. In het waterrijke gebied rondom Hoyerswerda bieden veel bedrijven bootverhuur en zeillessen aan.  Veel van de meren in de deelstaat Saksen zijn het resultaat van de intensieve mijnbouw in het gebied. In de afgelopen jaren zijn veel van deze afgravingen omgebouwd naar recreatieve gebieden.

gids-categorie: regio

1 2 3 9

Seeland

De Deense regio Seeland beslaat grote delen van het eiland Seeland en ook de eilanden Lolland, Falster en Møn. De regio ligt op korte afstand van de Deense hoofdstad Kopenhagen en is daardoor uitermate geschikt voor een uitstapje vanuit de stad. De regio bestaat uit vele kleine havenstadjes, een lange kustlijn en een heel divers landschap. Denemarken heeft meer dan 500 eilanden, en veel daarvan liggen in de regio Seeland. De regio is een walhalla voor zeilers door de vele kustplaatsen, het vele water en de eilanden. Op Seeland raak je nooit uitgekeken.

gids-categorie: regio

1 2 3 9

Corfu

Het Griekse eiland Corfu (Korfoe) is een van de meest bekende zonbestemmingen van Europa. Het eiland is het noordelijkst gelegen Griekse eiland in de Ionische Zee en heeft daardoor een gunstig klimaat. Het eiland is groen en de vele olijfbomen bepalen het straatbeeld van Corfu. Naast watersport zoals zeilen is snorkelen een erg populaire bezigheid onder toeristen. De rotsachtige kust en de vele baaien bevatten veel kiezelstranden.

gids-categorie: regio

1 2 3 9

Meer van Prespa

Het Meer van Prespa of Prespameer bestaat een tweetal meren die deels in Macedonië, Albanië en Griekenland liggen. Het kleinere meer dat ten zuiden van het grote meer ligt is het hoogstgelegen meer van de Balkan. De oevers van het meer zijn groen en heuvelachtig. Doordat het omliggend gebied dunbevolkt is, is veel van de natuur nog puur en komen er veel verschillende diersoorten waaronder veel bijzondere vogels voor in het gebied. Mogelijkheden om te zeilen op het Meer van Prespa zijn schaars, maar toerisme in het gebied is wel in opkomst.

gids-categorie: regio

1 2 3 9

Meer van Ohrid

Even ten noorden van Griekenland ligt het relatief onbekende land Macedonië, met in het zuidwesten het meer van Ohrid, dè hotspot voor zeilers in dit gebied. De noordelijke oevers van het meer horen bij Macedonië, terwijl de zuidelijke oevers onderdeel van Albanië zijn. Rondom het meer zijn veel bijzondere historische plekken te vinden, waaronder een oud romeins fort, een nagebouwd prehistorisch dorp op houten palen en een oud klooster. Het stadje Ohrid zelf is een relaxt plaatsje met vele kleine straatjes, genoeg bars en restaurants en een prachtige stadsboulevard aan het water.

gids-categorie: regio

1 2 3 9

Golf van Gökova

De Golf van Gökova is een lange golf van zo’n 100 kilometer in de Egeïsche Zee tussen het schiereiland Bodrum en het schiereiland Datça in zuidwesten van Turkije. De regio barst van de eeuwenoude cultuur en de rijke geschiedenis is op elke straathoek te vinden. Het water is er diepblauw en kraakhelder en de Golf van Gökova kent de meest groene kust van Turkije.