Zeilen op een half uurtje reizen van hartje Berlijn

De Duitse hoofdstad Berlijn maak de indruk van een grote wereldstad. Maar op slechts een half uurtje reizen met het openbaar vervoer zit je midden in een uitgebreid merengebied waar je goed kunt zeilen. Door de goede verbindingen, de fijne voorzieningen en de prachtige natuur in het gebied is zeilen in Berlijn een fijne afwisseling met het drukke stadsleven.

De beste plekken om te zeilen in Berlijn

De meren rondom Berlijn zijn zowel geschikt voor recreatie rond als op het water
De meren rondom Berlijn zijn zowel geschikt voor recreatie rond als op het water

Rond de Duitse hoofdstad Berlijn zijn een aantal meren te vinden die perfect zijn om te zeilen. De Wannsee is het grootste meer in Berlijn en bevind zich in een stadsdeel in het uiterste zuidwesten van Berlijn. Bij de Wannsee vind je meerdere mogelijkheden om zeilboten te huren. Het is verbonden met Tegeler See, ongeveer 10 km noordwaarts.

Het grootste meer van Berlijn, de Wannsee, bevind zich in een chique stadswijk ten zuidwesten van de stad

De Tegeler See is een meer van 4.61 km2 ten noorden van Berlijn. Het behoort tot de grootste meren in de omgeving. Er is een strand aanwezig met buitenzwembaden, je kan ver vrij zwemmen, er is een zeilschool en je kan er boten huren.

Zeilen in Berlijn is een goede afwisseling van het drukke stadsleven bij een bezoek aan de Duitse hoofdstad. De meren bevinden zich op een steenworp afstand van het stadscentrum en zijn goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Een aanrader tijdens een langere stedentrip naar Berlijn.