Historische horlogestad in de drie-meren regio

Biel is de grootste stad van Zwitserland waar zowel Duits als Frans officiële taal is. De stad is gelegen aan de Bielersee (meer van Biel), maar ook het Meer van Neuchâtel en de Murtensee zijn vanaf deze plaats goed te bereiken.

Door de meertalige cultuur is ook de sfeer in de stad bijzonder. De gebouwen kennen een mix van verschillende invloeden wat het historische stadscentrum een bijzonder aanzicht geeft. De stad ligt aan de voet van de Jura, een oud berggebied op de grens tussen Frankrijk en Zwitserland.

De meertalige cultuur geeft de stad een bijzondere sfeer

De stad Biel staat bekend om de grote Zwitserse horlogemerken die in deze stad gevestigd zijn. Onder andere Swatch, Rolex, Omega, Tissot, Movado en Mikron hebben Biel als hun thuishaven. Ook in de omgeving van het meer van Biel bevinden zich karakteristieke middeleeuwse dorpjes zoals Nidau, Twann, La Neuveville en Erlach.

Biel is een perfecte uitvalsbasis voor een zeiltocht over de ‘drie meren regio’, waar de Zwitserse meren Biel, Neuchâtel en Murten onder vallen. Een tocht over deze drie meren kan eventueel ook per georganiseerde rondvaart worden gedaan.