Dalmatië is sinds een paar jaar het meest populaire gebied voor zeilvakanties en zeilen

De Kroatische regio Dalmatië staat bekend om de natuurlijke kiezelstranden langs de kust, de prachtige mediterrane pijnbomen en de ontelbare pittoreske plaatsjes aan de kust. Door het fijne klimaat, de overvloed aan cultuur en de goede zeilomstandigheden is de Kroatische regio Dalmatië in de afgelopen tientallen jaren uitgegroeid tot een van de populairste regio’s om te zeilen ter wereld.

De karakteristieke stijl van de kustplaatsjes in Dalmatië
De karakteristieke stijl van de kustplaatsjes in Dalmatië

De regio wordt gekenmerkt door het fijne zomerse klimaat, de authentieke en karakteristieke dorpjes en de fantastische natuur. De regio is nog niet lang bekend bij de toeristische massa, maar is de laatste jaren steeds populairder geworden. De regio heeft een eeuwenoude geschiedenis die goed bewaard is gebleven. Kastelen, kerken, stadhuizen en markten hebben de tand des tijds goed overleefd en vormen in combinatie met de natuur en cultuur van Dalmatië.

Zeilen in Dalmatië betekent een fijn zomers klimaat, authentieke en karakteristieke dorpjes en fantastische natuur.

De beste plaatsen om te zeilen in Dalmatië

In vrijwel elk kustplaatsje aan de Kroatische kust kun je als zeiler terecht. Overal zal een gastvrije lokale bevolking je warm ontvangen met de plaatselijke specialiteiten en goede voorzieningen. Populaire plaatsen voor zeilers in Dalmatië zijn onder andere Pula, Sukosan, Split, Zadar, Istrie, Kornati, en Trogir. De schijnbaar eindeloze Kroatische kust bestaat uit 1185 eilanden, rotsen en riffen, waarvan er 66 bewoond zijn. Het gebied is perfect voor zeilers die houden van een fijn klimaat, een verfijnde keuken en op een toegankelijke manier op zeilvakantie willen.

Regels om te zeilen in Kroatië en Dalmatië

Om te zeilen in Kroatië is een geldig vaarbewijs (ICC Coastal waters / VB2/VBA) en marifooncertificaat verplicht. Als je een zeilvakantie in flottielje hebt geboekt zijn er vaak mogelijkheden deze certificaten van tevoren te halen. Dit zorgt ervoor dat je onbezorgd op zeilvakantie kunt.

Kortom: zeilers kunnen in deze regio hun geluk niet op. De felblauwe wateren, het goede weer en een onuitputtelijke schat aan kunst en cultuur maken Dalmatië een van de beste en meest populaire regio’s voor zeilers.