Zeilen en varen in Duitsland is voor iedereen. De grotere rivieren en meren van Duitsland, alsmede de kustlijnen in Nedersaksen, Sleeswijk-Holstein en Mecklenburg-Vorpommern bieden veel mogelijkheden om te genieten van de rust, schone lucht, het prachtige landschap en de zeilsport. Je hoeft natuurlijk geen boot te bezitten, omdat er in de meeste plaatsen zeilboten te huur zijn.

Het gevarieerde landschap in Duitsland maakt zeilen een unieke ervaring

Ondanks dat het zeilen in Duitsland niet heel bekend is, zijn de mogelijkheden om te zeilen legio. In het noorden vind je de Waddenzee en het Kattegat, dat Scandinavi√ę met de rest van Europa verbindt. Maar ook in de verschillende deelstaten zijn vele prachtige meren te vinden waar goed op gezeild kan worden. De voorzieningen voor zeilers in Duitsland zijn er goed, waardoor er overal wel een zeilschool, bootverhuurder of jachthaven te vinden is.

In Duitsland is er altijd wel een meer in de buurt. Zo ook in de hoofdstad Berlijn, dat omringd wordt door meerdere grote meren. Maar ook in de deelstaten Beieren en Saksen zijn er een aantal meren op grote hoogte te vinden.