Heerlijk vakantie vieren en zeilen onder de Griekse zon

Griekenland is een zeilbestemming bij uitstek. Het ideale klimaat om te zeilen, pittoreske haventjes, de Griekse gastvrijheid en de fijne Griekse keuken maken een keuze voor Griekenland als vakantiebestemming makkelijk. Afgemeerd in een van de vele prachtige baaien neem je een duik in het heldere blauwe water en geniet je van het beste dat deze regio te bieden heeft.

Zowel voor de beginnende als voor de ervaren zeiler zijn de Griekse kust en de vele eilanden een fantastisch zeilgebied. De veelal kleinschalige havens zijn goed bereikbaar en geschikt voor zeilreizen met een gezin. Zeilen kan zelfstandig, met een schipper of in groepsverband zoals flottielje. Zo ben je vrij om te kiezen hoe je je zeilvakantie in Griekenland vormgeeft.

Op weinig plekken in de wereld zijn de omstandigheden voor zeilen zo ideaal als in Griekenland

Griekenland is zoveel meer dan alleen zeilen. Het land staat bekend als de bakermat van de moderne beschaving en kent vele historische gebouwen uit de oudheid. Ook de Griekse keuken met moussaka, pastitsio, olijven en verse vis maken een zeilvakantie in Griekenland gegarandeerd een succes.