Zeilen in de hoofdstad van de Alpen

Innsbruck ligt in een vallei van de rivier de Inn tussen bergketens van meer dan 2000 m boven de zeespiegel, halverwege Beieren en Noord-Italië, en is een knooppunt van een regio die populair is om te skiën - maar ook te zeilen!
Innsbruck ligt in een vallei van de rivier de Inn tussen bergketens van meer dan 2000 m boven de zeespiegel, halverwege Beieren en Noord-Italië, en is een knooppunt van een regio die populair is om te skiën – maar ook te zeilen!

Nabij Innsbruck kan er gezeild worden op de het Achenmeer (Duits: Achensee), het grootste meer van de regio Tirol. Innsbruck zelf is een historische stad met een beroemde Altstadt, de oude binnenstad van de plaats. 40.000 studenten zorgen voor genoeg leven in de brouwerij in deze universiteitsstad.

De Oostenrijkse cultuur en natuur zorgen voor een unieke zeilervaring

In zowel de wintermaanden als in de zomermaanden is Innsbruck een populaire bestemming voor toeristen in Oostenrijk. Ondanks dat zeilen in Oostenrijk geen grote sport is zijn er wel degelijk locaties waar gezeild kan worden. Het zeilen in het bergachtige westen van Oostenrijk is een beleving die elke zeiler een keer moet meemaken.