Stad in het merengebied met een turbulente historie

Kętrzyn is een plaats in het grootste zeilgebied van Polen, het Mazurische merengebied. Het is een ietwat slaperig stadje dat ondanks zijn doorsnee uiterlijk een rijke geschiedenis kent. Zo had Adolf Hitler tijdens de tweede wereldoorlog zijn schuilplaats, de Wolfschanze, nabij deze stad. De bunkers van dit hoofdkwartier zijn goed bewaard gebleven en voor publiek toegankelijk.

Ondanks het opkomende toerisme kan er nog in alle rust gezeild worden in de regio van Kętrzyn

Maar ook voor wie er niet voor de geschiedenis, maar voor de natuur naar dit gebied komt valt er genoeg te beleven. Het gebied rond Kętrzyn bestaat uit duizenden meren die onderling met elkaar verbonden zijn. De laatste jaren wordt er flink geïnvesteerd in de voorzieningen voor watersporters en zeilers, wat het aantal toeristen dat deze regio bezoekt ten goede komt. Ondanks dat kan er nog in alle rust en met alle ruimte gezeild worden in de regio van Kętrzyn en kan iedereen vanaf het water genieten van dit prachtige gebied.

Kętrzyn is een fijne plaats voor recreatie op en om het water en een goede uitvalsbasis voor een toer rond het Mazurische merengebied.