Zeilen in Kroatië biedt een perfecte mix van ideaal zeilweer, mooie omgeving, cultuur en natuur

Kroatië is een fantastisch vakantieland voor liefhebbers van watersport en zeilers in het bijzonder. Een perfecte mix van ideaal zeilweer, mooie omgeving, cultuur en natuur bieden iedere zeilende vakantieganger wat wils. Varen doen we elke dag enkele uren, zodat er volop tijd is voor een duik in zee en een verkenning aan land. Zeilen, zwemmen, snorkelen, slenteren door schilderachtige plaatsjes en toeven op een terras, proeven van rauwe Dalmatische ham, pikante geitenkaas en lekkere wijn, kortom de mogelijkheden zijn flink gevarieerd.

Het zonnige weer, fijne cultuur en prachtige natuur maken van Kroatië ‘de nieuwe rivièra’

Kroatië wordt vaak aangeduid als “de nieuwe rivièra” en maakt deze eretitel meer dan waar. Het land telt maar liefst 1185 eilanden en 1770 kilometer kustlijn. Wie de drukte van havensteden als Split en Hvar wil ontvluchten heeft dus genoeg plaats en ruimte om het onontdekte Kroatië te verkennen. Rond de prachtige eilandgroepen Elafiti en Kornati vind je een heel ander gezicht van Kroatië.

Flottielje zeilen in Kroatië

In elk Kroatische stadje vind je wel een moderne jachthaven met alle nodige voorzieningen
In elk Kroatische stadje vind je wel een moderne jachthaven met alle nodige voorzieningen

Tijdens een flottielje zeilvakantie in Kroatië krijg je de vrijheid om zelfstandig tussen de verschillende plaatsen en eilanden te zeilen. De flottielje bestaat uit een groep zeilboten onder leiding van een ervaren schipper. Mochten er vragen zijn of heb je hulp nodig bij een speciale situatie, is de leiding van de flottielje altijd binnen handbereik. Door een flottielje zeilvakantie worden zeilvakanties ook bereikbaar voor mensen die minder ervaring in het zeilen hebben.

Kroatië is al jarenlang de nummer één bestemming voor flottielje vakanties. Het aanbod zeilvakanties is zo groot dat je gemakkelijk het overzicht kwijtraakt. Op Zeilspot Deals verzamelen we de beste aanbiedingen om te zeilen in Kroatië.

De beste plekken om te zeilen in Kroatië

Kroatië is een van de beste plekken voor het zogenaamde ‘eilandhoppen’, een zeiltocht verspreid over meerdere dagen langs allerlei kustplaatsen en eilanden. Elke plaats heeft wel een eigen jachthaven met fijne restaurants en prachtig cultuurerfgoed en natuur om de hoek.

Kroatië is de perfecte plek om al zeilende te eilandhoppen

Diepblauwe zee, een fantastisch zeilklimaat en een prachtige cultuur. Zeilen in Kroatië heeft het allemaal.
Diepblauwe zee, een fantastisch zeilklimaat en een prachtige cultuur. Zeilen in Kroatië heeft het allemaal.

De beste plekken om te beginnen met eilandhoppen moeten goed bereikbaar zijn, zo is het fijn dat je nadat je bent geland vanaf het vliegveld zo snel mogelijk op je zeilboot bent. De grootste Kroatische kustplaatsen Zadar, Šibenik, Trogir, Split en Makarska zijn daarom de beste plekken om je zeilvakantie in Kroatië te beginnen. De afgelopen jaren heeft het land flink geïnvesteerd in de infrastructuur waardoor de bereikbaarheid van de Kroatische kust flink is verbeterd.

Omdat vrijwel elke kustplaats in Kroatië over een eigen jachthaven beschikt is het ook mogelijk om in de kleinere kustplaatsen een zeiljacht te huren of met een flottielje te vertrekken. Bekijk voor alle locaties de regio’s en plaatsen onderaan deze pagina.

Zeilvakanties in Kroatië

Zeilvakanties in Kroatië kun je op verschillende manieren boeken. Het is mogelijk om in een flottielje te varen onder leiding van een ervaren schipper, zelf een zeilboot te huren (‘charteren‘) of een boot te huren met een eigen schipper. Welke optie het beste bij je past is afhankelijk van je zeilervaring en je voorkeur.

In alle gevallen kun je genieten van de rijke historie van het prachtige Kroatië. Het fantastische zomerse zeilklimaat en de vele eilanden en prachtige kustgebied van het mediterraanse land staan garant voor een fantastische zeilvakantie.