Ontdek al zeilend de bijzondere Calanques van Marseille

Marseille is een havenstad in het zonnige zuiden van Frankrijk. De stad is gelegen aan de Middellandse Zee in de regio de Provence. De stad staat bekend om zijn prachtige oude architectuur, de eindeloze boulevards aan het water, het fijne klimaat en de azuurblauwe zee.

Er worden een aantal zeil- en boottrips vanuit Marseille georganiseerd. De meeste daarvan maken een ronde door de Calanques van Marseille, de bijzondere steile en hoge witte kliffen die uit de zee verrijzen. Bij de Calanques is een klein zandstrand en er staan diverse vissershuizen en restaurants. Er is zowel voor groepen als voor kleinere gezelschappen altijd een geschikte gelegenheid. Ook is het mogelijk te een frisse duik te nemen. Een bezoek aan Marseille is eigenlijk niet compleet zonder een zeiltocht.

Een eigen zeilboot charteren is ook mogelijk vanuit Marseille. Zo kun je op eigen houtje de Zuid-Franse kust verkennen. Eilanden als Corsica, het Spaanse Mallorca en het Italiaanse Sardinië behoren tot de mogelijkheden voor een zeiltocht vanuit Marseille.