Helder water, cultuur en besneeuwde bergtoppen

Het meer van Zürich (Zürichsee) ligt ten zuidoosten van de Zwitserse stad Zürich.Het meer van Zürich is ontstaan uit een gletsjer (Linthglesjer) ten tijde van de laatste ijstijd, de rivier de Linth komt uit op het meer. Het meer van Zürich wordt omringd door het heuvellandschap van Albis en Zimmerberg. Ook zijn er meerdere eilanden, zoals Ufenau en Lützelau in het meer te vinden. Deze onbewoonde eilanden zijn uitermate geschikt om aan te leggen en te genieten van de Zwitserse zomers.

De eilanden Ufenau en Lützelau zijn zeer geschikt om te genieten van de Zwitserse zomers.

Zeilers kunnen terecht bij een van de vele verhuurbedrijven rondom het meer. Rondom het meer zijn meerdere culturele bezienswaardigheden en genoeg bijzondere plaatsen om aan te doen per boot. Het is een populaire locatie om te genieten van de unieke combinatie van de zeilsport in een omgeving van imposante bergketens en besneeuwde bergtoppen.

Het meer van Zürich heeft de vorm van een banaan en strekt zich uit van de stad Zürich tot Rapperswil op 28 kilometer afstand. Samen met de Obersee is de lengte van het meer zelfs ongeveer 42 km en op het breedste punt tussen Stäfa en Richterswil is het 3,85 km.

Beide oevers van het meer van Zürich zijn vrijwel volledig bebouwd. De rechteroever wordt de goudkust genoemd vanwege de zonnige ligging en de hogere inkomens, terwijl de linkeroever soms een enigszins pejoratieve ‘Pfnüselküste’ wordt genoemd. Een spectaculair uitzicht op en naast het water is op het Meer van Zürich gegarandeerd.