Zeilen rond wereldhavenstad Rotterdam

Rotterdam is een van de grootste havensteden ter wereld. Naast dat het een populaire plaats is voor goederenverkeer is ook de watersporter goed af in de stad. Op de Kralingse plassen en de Rottemeren wordt volop gezeild en is er de mogelijkheid voor zeillessen of het huren van een zeilboot.

Onder de rook van Rotterdam ligt het recreatiegebied de Kralingse bossen en de Kralingse plas. Het gebied van ruim 300 hectare is helemaal ingericht op recreatie op en om het water. Aan de kant zijn onder andere grasvelden, speeltuinen, een kabelbaan, een zandmachine en een waterglijbaan aanwezig. Op het water kan er gezeild worden bij een van de vele bootverhuurders. Een perfecte afwisseling voor het drukke Rotterdamse stadsleven, een plek om helemaal tot rust te komen!

De Kralingse plas en de Rottemeren zijn perfecte plekken om te zeilen op slechts een half uurtje vanaf het centrum van Rotterdam

De rivier de Rotte loopt dwars door Rotterdam en komt ten noorden van de stad uit bij de Rottemeren. Een prachtig groen natuurgebied met een bekend Hollands uiterlijk. Aan de kant vind je diverse molens die het decor vormen van dit prachtige meer. Door de locatie vlakbij dichtbij Rotterdam, Gouda, Delft en Den Haag zijn de Rottemeren een geliefde zeillocatie onder watersporters uit de gehele Randstad.