Zeilen in het uitgebreide merengebied in Saksen

De Duitse deelstaat Saksen ligt in het oosten van Duitsland en grenst aan Polen, Tsjechië. Het landschap van Saksen wisselt een groen golvend landschap af met hoge bergkliffen en brede rivieren. In het noord-oosten van Saksen vind je meerdere kleine meren waar enkele zeilscholen en bootverhuurders gevestigd zijn. De regio is perfect voor een actieve vakantie waarbij zeilen zeker een onderdeel bij kan zijn.

De beste plekken om te zeilen in Saksen

De afgelopen jaren heeft de watersport in de Duitse deelstaat Saksen een enorme vlucht genomen. In de hele regio zijn een groot aantal meren te vinden. De Markkleeberger See is een groot meer onder de Duitse stad Leipzig. Naast mogelijkheden om te zeilen en een zeilboot te huren vind je hier ook een spectaculaire raftbaan.

De vele meren in Saksen maken van de deelstaat een populaire watersportbestemming

Het pittoreske dorpje Hoyerswerda dat op een half uurtje rijden vanaf Dresden ligt is het centrum van de zeilsport in Saksen. In het waterrijke gebied rondom Hoyerswerda bieden veel bedrijven bootverhuur en zeillessen aan.  Veel van de meren in de deelstaat Saksen zijn het resultaat van de intensieve mijnbouw in het gebied. In de afgelopen jaren zijn veel van deze afgravingen omgebouwd naar recreatieve gebieden.