Watersportliefhebber? Kom naar Sneek!

Als je liefhebber bent van watersport, dan is Friesland natuurlijk voor jou the place to be. De meest waterrijke provincie van ons land biedt tal van mogelijkheden op dit gebied. Surfen, zeilen, zwemmen, vissen, varen, in Friesland kan het allemaal. Wil je graag voor een korte of langere vakantie naar Friesland, maar weet je niet waar je moet zijn? Richt dan je aandacht eens op Sneek.

Tijdens de zomer worden er in Sneek veel geweldige evenementen georganiseerd die zowel watersportliefhebbers als landrotten aantrekken.
Tijdens de zomer worden er in Sneek veel geweldige evenementen georganiseerd die zowel watersportliefhebbers als landrotten aantrekken.

Sneek is een stadje in het zuidwesten van Friesland. In het Fries heet het stadje “Snits” en het bestaat al vanaf de tiende eeuw. Sneek is ooit zelfs even provinciehoofdstad van Friesland geweest, maar is die titel tegenwoordig kwijt aan grote broer Leeuwarden. Natuurlijk heeft Sneek een eigen wapen dat bestaat uit een oermens en een leeuw die een schild vasthouden. Op dit schild staan een adelaar en drie kronen afgebeeld. Gezien de rijke historie van dit Friese stadje zijn, naast watersport, ook kunst en cultuur hier ruim vertegenwoordigd. De Waterpoort en het Fries Scheepvaart Museum zijn wat dit betreft zeker de moeite waard om te bezoeken. Ook het Nationaal Modelspoor Museum is een aanrader en is ook leuk voor kinderen.

Als je liefhebber bent van watersport, dan is Friesland natuurlijk voor jou the place to be.

Als we dieper inzoomen op watersportrecreatie in en rondom Sneek, dan kom je al snel bij het Sneekermeer uit. Het Sneekermeer ligt te midden van mooie en unieke natuur en is ontstaan in de Middeleeuwen door het winnen van veen. Het Sneekermeer is een geliefd water. Je vindt hier verschillende jachthavens, een starttoren die gebruikt wordt bij zeilwedstrijden en een heuse speedbootbaan. Je kunt hier onder andere:

Als watersportliefhebber moet je zeker eens naar de Sneekweek gaan. Dit is het evenement van het jaar in Sneek. Een hele week lang staat alles in het teken van watersport. Zo zijn er zeilwedstrijden en een vlootschouw, maar ook een muziekfestival en natuurlijk een grote kermis.

Na een dag op en rond het water wil je ’s avond vast ook uitgaan om na te genieten van alweer een mooie dag. In Sneek is dit geen enkel probleem. Je vindt er een bioscoop, tal van leuke, gezellige kroegjes en verschillende clubs. Ook op het culinaire vlak heeft “Snits” je veel te bieden. Geniet van typische streekgerechten en laat je verrassen door de veelzijdigheid van de Sneeker gastronomie.

Hotels, campings, B&B’s, ze zijn er in grote aantallen.

Oh ja, je zoekt natuurlijk ook nog een plek om te overnachten. Hotels, campings, B&B’s, ze zijn er in grote aantallen. Hierdoor is er altijd wel iets te vinden dat bij jou en jouw budget past. Sneek is klaar voor jou en verwelkomt je met open armen. Neem jij deze uitnodiging aan?