Zeilen op het meer van Starnberg

Starnberg is een plaats aan de Duitse Starnberger See in de deelstaat Beieren. De plaats ligt op een half uur rijden vanaf München. Langs het meer zijn meerdere paleizen, grote tuinen en natuurgebieden te vinden. Ook het Museum der Phantasie (Museum van de Fantasie), met een verzameling expressionistische kunst, is gevestigd langs het meer en is vanuit Starnberg goed te bereiken. De plaats staat al enige tijd bekend als de meest welvarende van Duitsland.

Glooiende groene beboste heuvels bepalen het aanzicht van het prachtige meer van Starnberg. Het meer is een populaire bestemming voor zeilers en andere watersporters. De Roseninsel is het enige eiland op het water en heeft zijn naam te danken aan de prachtige rozentuin die op het eiland te vinden is. Ook Ludwig II of Bavaria kon het eiland en zijn natuurschoon erg waarderen, aangezien hij hier een koninklijk buitenverblijf neer heeft laten zetten. Al in de achtste of negende eeuw voor christus werd het meer van Starnberg door vissers gebruikt voor hun voedselvoorziening. In het meer zijn bronzen vissershaken uit die tijd gevonden.

Glooiende groene beboste heuvels bepalen het aanzicht van het prachtige meer van Starnberg.

Langs het meer zijn een aantal jachthavens, bootverhuurders en zeilscholen te vinden die voor alle leeftijden en niveau’s mogelijkheden aanbieden.