Turkije combineert zeilen, cultuur en natuur op een perfecte manier

Turkije en de zeilsport zijn gemaakt voor elkaar. Heerlijk vakantie vieren en zeilen onder de zon? Zodra er genoeg wind is, gaan de zeilen los. Ook als je nog nooit gezeild hebt, is zeilen een geweldige manier om vakantie te vieren. Vanaf het water opent zich een hele nieuwe wereld. Een wereld waar teamwork, avontuur, ontdekken, vrijheid, natuur, techniek, zon en water belangrijk zijn.

Azuurblauwe zee, een schat aan cultuur en een overvloed aan zon en goed eten.

Zeilen in Turkije is precies wat je verwacht. Azuurblauwe zee, een schat aan cultuur en een overvloed aan zon en goed eten. Turkije kent een erg lange kustlijn die in zijn geheel per zeilboot te bereiken is. Onder andere de plaatsen Bodrum, Marmaris, Goçek en Fethiye zijn populair als uitvalsbasis onder zeilers. Bodrum wordt gezien als het St Tropez van Turkije, een wereld van luxe, lange boulevards maar ook zeker de nodige kunst en cultuur.

Istanbul, de hoofdstad van Turkije is door de rivier de Bosporus goed bereikbaar vanaf het water en voor de liefhebbers van een grootstedelijk avontuur zeker de moeite waard.

Flottielje zeilen in Turkije

Als je als onervaren zeiler geïnteresseerd bent in zeilen in Turkije kun je overwegen om in een flottielje te gaan zeilen. Flottielje betekent dat je onder in een groep onder leiding van een ervaren zeiler een zeilreis maakt. Iedereen beschikt over zijn eigen zeiljacht, maar heeft wel de mogelijkheid hulp of assistentie van de

Flottielje zeilen in Turkije betekent zeilen langs de mooiste kustgebieden, een fantastisch zonnig klimaat dat zich perfect leent voor een zeilreis, en de heerlijke Turkse keuken. In elke baai is wel een restaurant te vinden die de beste Turkse specialiteiten serveert. Het felblauwe water is zeer geschikt om een frisse duik te nemen na een lange zeildag, of om te duiken of snorkelen. De vele pittoreske plaatsjes aan de Turkse kust zijn het zeker waard om eens aan te leggen. Ook de hagelwitte stranden zijn een fijne afwisseling van de dagen op het water.

De beste plaatsen om te zeilen in Turkije

De bekendste plaatsen om te zeilen in Turkije zijn Göcek, Fethiye en Marmaris.

Göcek is een bekende kustplaats met een grote natuurlijke jachthaven. Ingesloten tussen de blauwe mediterrane zee met zijn vele eilanden en het Taurus gebergte ligt het historische stadje verscholen. Göcek is een perfecte plek om een zeilreis te beginnen. Het kustplaatsje is binnen een half uur vanaf het internationale vliegveld van Dalaman te bereiken. Daardoor kun je vanaf de aankomsthal binnen een uur op het water zitten.

Vanaf het vliegveld van Dalaman zit je binnen een uur op je eigen zeilboot

Fethiye combineert de adembenemende natuur van de Turkse kust met het unieke historische erfgoed van het land. Dankzij de goede ligging en de vele faciliteiten is Fethiye een zeer geschikte plaats om een zeilvakantie te starten. Veel flottieljes of charters gebruiken de vele jachthavens van Fethiye als startpunt. Het centrum van het pittoreske stadje ligt op slechts 50 kilometer van het vliegveld van Dalaman.

Marmaris is de grootste badplaats van de drie. Van een klein vissersdorpje is de kustplaats uitgegroeid tot een van de grootste toeristische trekpleisters van Turkije. De kustplaats is een klassieke zonbestemming en wordt gekenmerkt door een boulevard, veel restaurants en een bazaar die rond de jachthaven in het stadscentrum is gebouwd.