Kom zeilen in Woudsend!

Natuurlijk weet jij, als fervent zeiler en watersportliefhebber, dat de provincie Friesland bij uitstek de plek is waar jij je hart op kan halen als het gaat om bijvoorbeeld zeilen. De bekende plaatsen als Sneek, Drachten en Leeuwarden ken je vast wel. Maar wist je dat Friesland heel veel leuke kleine plaatsjes kent waar het minstens zo leuk en gezellig is als in de bekendere plaatsen van deze provincie? Het dorpje Woudsend is hier een goed voorbeeld van. En laat je hier nu ook nog eens heel goed kunnen zeilen, varen en vissen.

Woudsend heeft alles in huis voor een geslaagde watersportvakantie.

Woudsend is gelegen in het zuidwesten van deze waterrijke provincie. Het is een klein dorp dat ongeveer 1400 inwoners telt. Natuurlijk zijn dit er tijdens het vakantieseizoen wel wat meer. Dit zorgt voor een gezellige drukte. Als we heel ver terug gaan in de tijd, dan komen we de eerste vermelding van Woudsend tegen in het jaar 1337. De “paters van de Carmelieten” stichtten hier toentertijd een klooster. Door de waterrijke omgeving is Woudsend altijd een belangrijk dorp geweest met betrekking tot scheepvaart en visserij. Vandaag de dag is het grootste deel van de werkzame bevolking van dit dorp actief in de watersportrecreatie. Dit in de breedste zin van het woord.

Het Heegermeer en het Slotermeer zijn prachtige wateren die niet voor niets zo geliefd zijn bij zeilers en andere watersportliefhebbers.

Dit is natuurlijk heel logisch als je kijkt naar de ligging van Woudsend. Het dorp ligt tussen het Heegermeer en het Slotermeer. Beide meren zijn prachtige wateren die niet voor niets zo geliefd zijn bij zeilers en andere watersportliefhebbers. Hier zeilen betekent niet alleen volop genieten van jouw favoriete vrijetijdsbesteding, maar betekent ook genieten van mooie en unieke natuur.

Na een dag op het water wil je natuurlijk ook graag wat eten en drinken. Je hebt ook wat dit betreft niets te klagen in Woudsend. Je hebt een ruime keuze uit verschillende restaurantjes en eetcafétjes. Gezellig naar de kroeg gaan behoort ook tot de mogelijkheden en hier leer je de gastvrije “Woudsenders” pas echt goed kennen. Een evenement waar je zeker bij moet zijn als je in Woudsend bent is het “Skûtsjesilen”. Natuurlijk vaart het dorp met een eigen boot mee en strijd het vaak mee om het eremetaal.

Tsja, en dan ben je nog op zoek naar een slaapplaats. Slaap je op je eigen boot, dan leg je deze aan in de lokale jachthaven. Andere mogelijkheden die je hebt zijn onder andere:

Je ziet dat Woudsend alles in huis heeft voor een geslaagde watersportvakantie. De enige vraag die Woudsend aan jou heeft is dan ook: “Wanneer kom jij?”