De drie leukste Facebookgroepen voor zeilers

Naast zeilen hebben veel zeilers ook een andere favoriete bezigheid: praten over zeilen. Tips over bootonderhoud, foto’s van zeilevenementen en het delen van zeilnieuws gebeurt voornamelijk in een aantal populaire Facebookgroepen. Hier vind je een overzichtje van de groepen en hun onderwerpen.

Facebook is een van de grootste platforms waar zeilers online discussiƫren en ervaringen en kennis delen.
Facebook is een van de grootste platforms waar zeilers online discussiƫren en ervaringen en kennis delen.

Zeilen

De Facebookgroep ‘zeilen’ heeft 10.827 leden en is daarmee de grootste Facebookgroep voor zeilers in Nederland. De onderwerpen in de groep zijn heel algemeen. Zo is er ruimte voor vragen, het delen van nieuws of het posten van foto’s en video’s van zeiltripjes. Of zoals de beschrijving van de groep zelf zegt: “Het doel van deze pagina is het delen en uitwisselen van ervaringen, kennis en vaardigheden over het zeilen en de daarmee verband houdende onderwerpen.” Een fijne groep voor je dagelijkse dosis zeilen.

Zeilen Marktplaats

Zoals de naam doet vermoeden is de Zeilen Marktplaats Facebookgroep een plek waar vraag en aanbod samenkomt. Van complete zeilboten tot kleinere onderdelen en apparatuur worden in deze groep verhandeld. Ook als je op zoek bent naar specifieke onderdelen is dit een handige plek om een oproepje te plaatsen. Doordat Facebook alleen echte personen op het platform toestaat wordt handelen via het platform vaak als veiliger gezien dan bijvoorbeeld Marktplaats.

In de groepen zijn zowel beginnende als meer ervaren zeilers welkom

Varen door de Friese meren

Voor wie voornamelijk Friesland als zijn vaargebied rekent is deze Facebookgroep in het leven geroepen. In de groep worden foto’s en verhalen van vaartochten door de provincie gedeeld. Wie op zoek is naar de mooiste routes of inspiratie op wil doen voor een zeilvakantie in Friesland is bij deze groep aan het goede adres. Doordat de groep nog maar twee maanden geleden is opgericht heeft de groep slechts 234 leden, maar dit aantal groeit gestaag.

Related posts