Dit zijn de drie mooiste bergmeren voor zeilers in Oostenrijk

Wie aan Oostenrijk denkt, denkt waarschijnlijk aan grote bergketens en wintersport. Dat is niet zo gek voor een land dat niet aan een zee grenst en nauwelijks grote rivieren kent. Toch heeft Oostenrijk ook qua zeilen een aantal unieke en beeldschone plekken te bieden. Supertoll!

Bodensee

Het bekendste Oostenrijkse meer is de Bodensee. Dit grote meer grenst aan Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk en kent vele bijzondere historische plaatsen rond het meer. De Bodensee is het op twee na grootste meer van Europa en heeft een oppervlakte van 536 km². Er zijn ruim honderd zeilverenigingen rond het meer te vinden die ook bootverhuur en zeillessen aanbieden.

Achensee

De Achensee is een kraakhelder bergmeer en het grootste meer van Tirol. De hoge bergtoppen aan de oevers van het meer maken zeilen op de Achensee een unieke ervaring. Het meer is gelegen tussen het Karwendelgebergte en de Brandenberg Alpen en is is goed bereikbaar vanaf de grote Oostenrijkse stad Innsbruck. Rond het meer zijn meerdere bootverhuurders en zeilscholen te vinden. Op het diepste punt is dit meer wel 113 meter diep, wat goed te voelen is aan de watertemperatuur.

Stuwmeer Durlaßboden

Waar in de wintermaanden het Stuwmeer Durlaßboden nabij het Oostenrijkse Gerlos compleet bevroren is, heeft het in de wintermaanden de aangename temperatuur van 21 graden. Het bergmeer ligt op een hoogte van 1400 meter en is daarmee het hoogste meer van Oostenrijk. Aan het meer worden zeilboten, roeiboten en kano’s verhuurt door de familie Hauser.

[su_button url=”http://zeilspot.nl/land/oostenrijk/” style=”flat” background=”#1e73bd” wide=”yes” icon=”icon: external-link-square”]Lees meer over zeilen in Oostenrijk[/su_button]

Related posts