Dit is het programma van de finish van de Volvo Ocean Race in Den Haag

Van 24 juni tot 1 juli staat Den Haag volledig in het teken van de finish van de Volvo Ocean Race. De laatste etappe van de grootste zeilwedstrijd ter wereld loopt van het Zweedse Göteborg naar Den Haag. Op 24 juni komen de zeilboten de haven binnenvaren. Maar het evenement is nog zoveel meer dan alleen een zeilwedstrijd. Dit is het complete programma!

Volvo Ocean Race Den Haag
Op 24 juni zullen de deelnemers van de Volvo Ocean Race de haven van Den Haag binnenvaren

Het Race Village

Het Race Village op het sportstrand van Den Haag is het toneel van het evenement. Hier zullen de deelnemers van de race nadat ze gefinisht zijn voor de Scheveningse kust aanmeren. Op 24 juni wordt de aankomst van de schepen om 13:00 – 16:00 uur verwacht. Ook vanaf het noordelijk en zuidelijk havenhoofd is de binnenkomst van de boten goed te volgen. De organisatie verwacht dat er ruim een half miljoen mensen op het evenement af zullen komen.

Vanaf het Race Village en het havenhoofd is de binnenkomst van de boten goed te volgen

Op het water rond het Race Village worden ook de rest van de week nog verschillende zeilwedstrijden gevaren. Zo staat onder andere het EK Optimisten, het NK Studenten Team Zeilen, Red Bull Foiling Racing en M32 Sailing op het programma. Elke dag van het acht dagen durende evenement wordt er wel een wedstrijd gevaren.

In het Race Village is er volop horeca aanwezig en is er de mogelijkheid de schippers van de verschillende boten te ontmoeten. Het Race Village is dagelijks geopend van 10:00 tot 23:00 uur en toegang is gratis.

Volvo Ocean Race Village
In het Race Village krijgen zeilfans de kans hun helden uit de Volvo Ocean Race te ontmoeten

In-Port Race

Op zaterdag 30 juni tussen 13:30 en 14:30 uur wordt de In-Port Race gevaren. De In-Port Race is een korte race vol actie en worden zo dicht mogelijk bij de kust gevaren. Het winnen van de start is vaak de sleutel tot de overwinning en het gevecht om de beste startpositie in de laatste minuten voordat het geluidssignaal klinkt is spectaculair.

De In-Port Race is het hoogtepunt van de week en is goed vanaf de kant te volgen

De In-Port Race belooft een van de hoogtepunten van het evenement te worden en is het sluitstuk van de Volvo Ocean Race 2017 – 2018.

Ook Zeilspot is natuurlijk aanwezig op de finish van de Volvo Ocean Race in Den Haag. Met fotoreportages, videoverslagen en sfeerimpressies doen we 24 juni tot 1 juli verslag van het evenement.

Related posts