De authentieke Portugese Algarve is de ideale zeilbestemming

De Portugese Algarve is het meest zuidelijke deel van Portugal. De hoofdstad van deze zuidelijke provincie is Faro. Waarin Spanje natuurlijk overspoeld is met toeristen heb je hier in Portugal minder last van. Steden als Albufeira, Lagos en Portimão moeten het wel hebben van het toerisme, maar zelfs daar is het rustig in vergelijking met bijvoorbeeld Malaga of Barcelona.

De kust van de Algarve is dan ook zeer divers. Sommige delen bestaan uit kilometers lange stranden terwijl andere delen gekenmerkt worden door rotspartijen met kleine stranden. Door het onbekende karakter van deze streek, en de diversiteit aan omgeving maakt de Portugese Algarve een ideale zeilbestemming.

De mooiste stranden

Als er iets is waar de Portugezen in de Algarve trots op zijn, dan zijn het wel de stranden. Zoals eerder benoemd vind je twee verschillende soorten stranden. De ene vorm zijn de lange stranden, en de andere zijn de stranden temidden van baaien en rotspartijen. Deze liggen respectievelijk links en recht van Faro op de kaart.

Het is zeker de moeite waard om het oosten van deze streek te ontdekken. De zandstranden temidden van de rotspartijen geven een unieke sfeer die je op niet veel plekken kan vinden. Let wel op dat de rotspartijen aan de kust niet alleen boven water zitten, maar ook onderwater. Heb jij een grote zeilboot met veel diepgang, dan is dit iets waar je zeker rekening mee moet houden.

Het authentieke Albufeira

Portugal is trots op zijn rijke verleden. Dit kan je nog goed zien door het hele land. Niet alleen de kleine dorpjes hebben die authentieke charme waar Portugal zo bekend om staat. Ook grote steden zoals Albufeira hebben dit, vooral als je per boot reist.

Albufeira heeft namelijk een verbod op hoogbouw. Dit betekent dat de kustlijn niet volgebouwd is met grote flats en hotels, maar je de helling op kan kijken als je er langs zeilt. Je kan hier dan ook nog eindeloos kijken naar de bergen vol met witte huisjes en oranje daken.

Eenmaal aangemeerd zal jou niks ontbreken in deze gezellige stad. Alhoewel het uiterlijk van de stad eeuwen teruggaat is de stad zelf voorzien van alle luxe. Portugal is geen land waar je altijd iets moet doen, je meert hier vooral aan om te ontspannen.

Related posts