Zeilen langs steile kliffen en imposante rotspartijen aan de Ierse kust

De Ierse kust is natuurlijk wereldberoemd. Bijna iedereen is wel bekend met de Cliffs of Moher, maar eigenlijk is heel Ierland net zo mooi. Vooral voor zeilvakanties is Ierland erg aan te raden. Omdat Ierland op een ideale plek ligt qua stromingen en wind, kan je hier eigenlijk altijd goed zeilen. Alleen op de meest stille dagen kan het wat zwaarder zijn.

Er zijn al genoeg plekken waar je kan lezen over de schoonheid van het gebied rondom de Cliffs of Moher. Wij willen echter benadrukken dat er nog veel plekken zijn die ook de moeite waard zijn. Een goed voorbeeld hiervan is het gebied rondom de hoofdstad Dublin.

De schone natuur van Ierland

Misschien wel het meest bijzondere aan Ierland, is hoe schoon het in de natuur is. Dit komt niet alleen omdat de natuur van Ierland nog niet echt ontdekt is door de menigte, maar ook omdat de Ieren zelf een schoon volk zijn. Ze zijn erg begaan met de natuur en dat kan je zien.

Ga je zeilend naar Ierland, dan is het echt de moeite waard om langs Howth te varen. Dit mooie stukje natuur vlak boven Dublin is lokaal populair om zijn wandelroutes en zijn vissershaven. Howth staat dan ook bekend om zijn vis en andere zeehapjes die er altijd vers te eten zijn. De Ierse fish and chips is hier dan ook lekkerder dan de Engelse.

Authentiek aandoenlijk

Veel van de populaire zeilbestemmingen zijn ook ingesteld op het toerisme en de commercie. Op dit soort plaatsen moet alles groter en beter worden, waardoor het al snel de charme verliest waardoor het juist leuk was.

In Ierland is dit (nog) niet het geval. Omdat het relatief onontdekt is kan je er nog echt de authentieke plaatselijke ervaringen op doen. Meer bijvoorbeeld aan in een kleine havenstad waar alleen lokale vissersmannen aanleggen. Je kan hier nog in een echte Ierse pub iets drinken, niet die namaak die je in de grote steden ziet.

Wat dan ook direct op zal vallen, is hoe aardig en behulpzaam de meeste Ieren zijn. Mocht je ergens iets zoeken of de weg kwijt zijn, dan zullen ze jou altijd komen helpen.

Related posts