Zon, zee en cultuur in de ontspannen Côte d’Azur

De Côte d’Azur is zonder twijfel de hipste plek van de hele Franse kust. De gehele jetset van Frankrijk en omstreken dalen hier neer met hun strandvilla’s en jachten. Dit is ook helemaal niet raar, want de Côte d’Azur is misschien wel het mooiste stukje Frankrijk. Omdat het weer er eigenlijk de gehele zomermaanden (en langer) goed is, en het water en de stranden er formidabel bijliggen maakt het niet alleen de perfecte plek voor strandvakanties. Ook zeilers kunnen zich perfect vinden in de omgeving van de Côte d’Azur.

Zeilen in de Franse Côte d’Azur is het ultieme zomergevoel

Watersport en boten zijn volop te vinden langs de gehele Rivièra, maar vooral het deel rond Marseille, Nice en Monaco zijn erg populair. Omdat dit deel zo divers is voor waterliefhebbers is er niet één reden waarom zeilen in de Franse Côte d’Azur zo mooi is. Wij hebben dan ook een aantal facetten belicht.

Zeilen en genieten van het bruisende strandleven

Veel zeilers vinden het geweldig om met hun boot rond te varen, en af en toe aan te meren in de luxe havens. Sommige mensen doen dit omdat ze deel uitmaken van deze levensstijl, terwijl anderen dit doen om het een keer mee te maken.

Wat de reden ook is, de Franse Côte d’Azur biedt genoeg mogelijkheden.

De havens van zowel Marseille als Nice bieden volop bekijks, zelfs als je niet per boot komt. Maar voor mensen die echt de luxe willen ervaren moeten iets verder zeilen naar Monaco. Hier ligt de crème de la crème op het gebied van bekenden en boten.

Zeilen in alle rust

Lang niet iedereen die zeilt wil dit drukke leven meemaken. Sterker nog, veel mensen zeilen juist om de drukte te omzeilen. Voor die mensen is de Côte d’Azur ook erg geschikt. Want naast alle drukke plaatsen vind je hier ook heel veel rustige en ontspannen aanmeer plekken. Een goed voorbeeld hiervan zijn bijvoorbeeld de Porquerolles eilanden. Deze eilandengroep kan je zowel per veerboot bereiken als met jouw eigen boot. Eenmaal aangemeerd kan je hier de ontspannen sfeer en het echte mediterraanse leven ervaren.

Wat jouw doel ook is, de Franse Côte d’Azur biedt genoeg mogelijkheden voor iedereen.

Related posts