The Figure 8 Voyage: een zeilreis rond de Amerika’s én Antarctica

De Amerikaanse zeiler Randall Reeves vertrok in de herfst van 2017 op een ongekend zeilavontuur. Solo rond Noord en Zuid-Amerika en Antarctica varen. De route van The Figure 8 Voyage gaat door alle oceanen van de wereld, nadert beide polen en rond Kaap Hoorn twee keer.

Zeiler Randall Reeves zeilt met zijn zeilschip rond de Amerika's en Antarctica
Zeiler Randall Reeves zeilt met zijn zeilschip rond de Amerika’s en Antarctica

The Figure 8

Op 15 oktober vertrok Reeves vanuit San Francisco onder Golden Gate Bridge in zuidelijke richting. Binnen een jaar wil de zeiler de 64.375 kilometer van het achtje rond de Amerika’s voltooid hebben, dit is grofweg twee keer rond de aarde. Niemand heeft deze route eerder gevaren – niemand heeft het zelfs geprobeerd. De zeilreis combineert twee historische en gevaarlijke routes, een in de Zuidelijke Oceaan en een door het Noordpoolgebied.

Reeves is de eerste die deze twee gevaarlijke en historische routes, een rondvaart door de Zuidelijke Oceaan en een doorgang van het noordpoolgebied, heeft ondergebracht in één epische passage, The Figure 8 Voyage.

De zeilreis bestaat uit bijna 65.000 kilometer non-stop zeilen

De route vraagt om een precieze timing. Het is belangrijk is om zowel op de noordpool als op de zuidpool in het zomerseizoen aan te komen. Enige vertraging kan zorgen voor stormen in het zuiden, of veel ijs in het noorden.

De zeilreis van Reeves is te volgen via zijn website, figure8voyage.com, waar hij dagelijks updates plaatst.

Related posts