HISWA 2018: Finsulate en Stoov winnaars product en hebbeding van het jaar

Op de HISWA RAI 2018 in Amsterdam is het Product van het Jaar en de Hebbeding van het jaar bekendgemaakt, de jury- en vakprijzen van de Amsterdamse bootshow. In de categorie Beste Product ging Finsulate er met de winst van door. Bij het Hebbeding van het jaar won het zelfwarmende kussen Stoov One.

De HISWA Amsterdam Boat Show is van woensdag 7 t/m zondag 11 maart 2018 in RAI Amsterdam
De HISWA Amsterdam Boat Show is van woensdag 7 t/m zondag 11 maart 2018 in RAI Amsterdam

Finsulate product van het jaar

De Finsulate is een zelfklevend folie dat als een “wrap” om de romp van het schip wordt aangebracht. Waar traditionele antifouling jaarlijks vervangen moet worden is de oplossing van Finsulate duurzaam en langdurig. Het folie gaat de aangroei van organismen als mosselen en algen tegen, zonder daar gif zoals bij een traditionele antifouling te verspreiden.

Stoov hebbeding van het jaar

De bedrijf Stoov ging er met de titel ‘hebbeding van het jaar’ vandoor. Zij ontwikkelde de Stoov One, een zelfwarmend kussen dat koude dagen op het water comfortabeler moeten maken. De Stoov One is tot 100x energiezuiniger dan verwarming en wordt gemaakt van herbruikbare en hergebruikte materialen. Het kussen maakt gebruik van een infrarood warmtebron en gaat zo’n 8 uur mee op een volle batterij.

HISWA Boot van het jaar 2018

De winnaar van de titels motorboot en zeiljacht van het jaar worden dit jaar voor het eerst niet tijdens de beurs in de RAI uitgereikt. De vakjury heeft gekozen voor een nieuwe opzet, waarbij de aangemelde boten tijdens het zomerseizoen worden getest en de winnaar van de Boot van het Jaar 2019  in september wordt bekendgemaakt. Op deze manier kunnen bootswerven langer profiteren van de titel Boot van het Jaar.

Related posts