Vaarverbod door winterse temperaturen in Friesland en Loosdrechtse Plassen

Met het vaarverbod wil de gemeente Friesland de schaatsers tegemoet komen
Met het vaarverbod wil de gemeente Friesland de schaatsers tegemoet komen

Dit weekend geldt vanaf zaterdagmiddag om 17.00 uur een vaarverbod voor heel Friesland en de Loosdrechtse plassen, zo meldt Omrop Fryslân. De provincies en gemeenten willen met het vaarverbod de ijsgroei op het water vergroten. De aankomende dagen wordt er flinke nachtvorst voorspeld.

Winterse temperaturen

Het is meer dan vijf jaar geleden dat de provincie Friesland een algeheel vaarverbod uitschrijft. Doordat de vorst alleen in de nacht is wil de provincie voorkomen dat het ‘s nachts bevroren ijs overdag kapot wordt gevaren.

De aankomende dagen daalt de temperatuur tot ver onder het kwik. Tot begin maart dalen de temperaturen ‘s nachts dagelijks tot -5 graden. Naar verwachting geldt het vaarverbod tot eind volgende week, waarna ook de temperaturen weer zullen stijgen.

Related posts