Grou wint kampioenschap SKS skûtsjesilen 2017

Op het Friese Snitser Mar is Doarp Grou voor dertiende keer in de geschiedenis SKS-kampioen Skûtsjesilen geworden. Het bleef tot het laatste moment spannend wie de felbegeerde titel in de wacht zou slepen.

De SKS (Sintrale Kommisje Skûtsjesilen) organiseert sinds 1945 de jaarlijkse competitie tussen de Friese watersportplaatsen. Sinds 1979 wordt er met een vaste groep van veertien skûtsjes aan het SKS-kampioenschap deelgenomen.

Een vierde plaats was voor schipper Douwe Visser en zijn bemanning genoeg om Heerenveen en Sneek voor te blijven voor de titel. Alle drie de Grou behaalde 28,8 punten in het klassement en won dit jaar twee wedstrijden, bij Grou en Stavoren, en werd twee keer tweede.

De winst van Grou kwam tijdens de wedstrijd nog in het geding door een protest over een voorrangssituatie van de Súdwesthoeke. Het protest werd echter al tijdens de wedstrijd weer ingetrokken.

Vrijdagavond werd de bemanning van het skûtsje van Grou gehuldigd op het Halberstmaplein in Grou.

Related posts