Zo bouw je in een paar uur een eigen zeilboot van hout en piepschuim

Het Youtube-kanaal van Josh, JoshBuilds, staat vol met video’s over bouwen. Van vliegtuigjes tot robots en van elektrische fietsen tot katapulten. Zo ging hij ook aan de slag met een paar stukken hout, piepschuim en een slim ontwerp om een eigen tweepersoons catamaran in elkaar te zetten. Dat alles binnen een paar uurtjes en met een budget van onder de $200. Een leuk knutselproject voor in de zomer.

Eigen zeilboot bouwen

Het bouwen begint met het in elkaar zetten van de twee drijvers, waarna met een simpele plank een catamaran dek in elkaar wordt gezet. Het piepschuim zorgt voor het drijfvermogen van de boot, het houten frame voor stevigheid. Alleen de mast, verstaging en het zeil komen van een originele catamaran.

Ook bij het in elkaar zetten van een simpele boot van hout en piepschuim komt veel kennis over botenbouw kijken

Het bouwen van een eigen zeilboot is een leuk project voor zeilers. Je zult moeten nadenken over drijfvermogen, de verdeling van het gewicht, de werking van het roer en de plaatsing van de mast om een goed zeilend eindresultaat te krijgen.

Of de zelfgebouwde boot ook dezelfde zeileigenschappen heeft als een lichtgewicht catamaran valt te betwijfelen. Maar toch is de ervaring van zeilen in een zelfgebouwde zeilboot een unieke ervaring.

Related posts