Must have gadget: CrewWatcher man-overboord baken

Een man-overboord is een van de gevaarlijkste situaties die je op het water kunt meemaken. Door hoge golven of slecht weer is het al snel lastig de locatie van de overboord geslagen bemanningslid te bepalen. Een nieuw man-overboord baken van CrewWatcher geeft de exacte locatie van een man-overboord aan en verhoogt de veiligheid aan boord.

De PanPan man-overboord baken zend automatisch een signaal uit bij contact met water
De PanPan man-overboord baken zend automatisch een signaal uit bij contact met water

Snel een locatie tijdens man-overboord

De CrewWatcher man-overboord baken is een tweedelig systeem dat bestaat uit een klein baken en een smartphone-app. De baken zendt een signaal uit dat automatisch wordt geactiveerd als de drager overboord zou vallen en in contact komt met water. Zodra het baken is geactiveerd en het Bluetooth-signaal verzendt, geeft de app een alarmsignaal af, worden de coördinaten van de man-overboord weergegeven en wordt de weg naar het vermiste bemanningslid aangegeven.

Zo zijn de tijd die is verstreken sinds de persoon te water is geraakt, de afstand tot de persoon, de precieze coördinaten en de zoekradius van het baken in de app te zien. Het systeem zou 30x sneller werken dan bestaande systemen zoals AIS, en is bovendien vele malen goedkoper en efficiënter aan boord.

Binnen drie seconden na contact met het water krijg je op je smartphone een melding en de exacte locatie van het baken

Mobiele ontvangst is voor de werking van de CrewWatcher niet vereist. Er kunnen maximaal vijf bakens kunnen worden gekoppeld aan de app, die werkt met zowel Android- als Apple-smartphones. Bovendien is het feloranje product van Nederlandse makelij.

De CrewWatcher is online te koop voor $89.99 voor een enkele unit, of $169.99 voor twee stuks.

Related posts