Volvo Ocean Race vertrekt uit Auckland: 100 dagen tot finish Den Haag

Gisteren zijn onder grote belangstelling de deelnemers aan de Volvo Ocean Race uit het Nieuw-Zeelandse Auckland vertrokken. Via het Brazilische Itajaí, het Amerikaanse Newport, het Britse Cardiff en het Zweedse Gotenborg finisht de race eind juni in Den Haag.

Onder grote belangstelling vertrokken de deelnemers uit het Nieuw-Zeelandse Auckland.
Onder grote belangstelling vertrokken de deelnemers uit het Nieuw-Zeelandse Auckland.

De langste etappe van de race

Het is de langste etappe van de route van 2018 over meer dan 7.600 zeemijlen. De route brengt de deelnemers door de koudste en ruigste oceanen ter wereld. De vloot verlaat Auckland op 18 maart en zeilt zuidwaarts langs de Oostkaap van Nieuw Zeeland naar de Zuidelijke Oceaan. Hoge golven, stormachtige wind en ijsbergen maken deze etappe een uitdaging voor de bemanning.

Dit is de etappe die elk team wil winnen

Eenmaal de eindeloze uitgestrektheid van de oceaan overwonnen, zullen de deelnemers de legendarische Kaap Hoorn ronden en dan naar het noorden gaan, langs de kust van Argentinië, Uruguay en tenslotte Brazilië naar Itajaí.

Volg de etappes

De onvoorspelbaarheid van Antarctica, de uitdagingen van de open oceaan en de ronding van Kaap Hoorn maken van deze zevende etappe van de Volvo Ocean Race 2018 een race vol hoogtepunten.

Het is een moeilijk etappe, waarschijnlijk de moeilijkste van de route van dit jaar. De uitdagende route laat zien waar de grootste zeilrace ter wereld voor staat. Wie als eerste Kaap Hoorn rondt en als eerste over de streep in Brazilië komt, krijgt een ereplek in de geschiedenis van de Volvo Ocean Race.

Het Spaanse MAPFRE gaat op dit moment aan kop in het klassement, gevolgd door Dongfeng en Scallywag. De race blijven volgen? In dit artikel vind je onze tips om op de hoogte te blijven.

Related posts