Hoe kies je een goede zeilschool? Hier moet je op letten.

Nu het begin van het zeilseizoen weer in zicht is, komt het vinden van een geschikte zeilschool voor jezelf of de kinderen ook weer in beeld. Maar hoe kies je een zeilschool? Op deze punten kun je letten als je een zeilkamp of zeilvakantie gaat boeken.

Locatie

Zeilscholen bevinden zich in de meeste gevallen op een ruim binnenwater met zonder al te veel vaarverkeer en teveel stroming. Een open water met een recreatieve functie is de beste plek om het zeilen onder de knie te krijgen. In Friesland, Zeeland, de Loosdrechtse Plassen of plekken zoals de Kaag zijn zeer geschikt om op zoek te gaan naar een zeilschool.

Zeilscholen in Friesland zijn vaak gevestigd in een oude boerderij die is omgebouwd tot groepsaccommodatie met een eigen haventje voor de boten.

Soorten boten

Een andere belangrijke afweging is de vloot waar de zeilschool over beschikt. Veel zeilscholen bieden verschillende mogelijkheden aan, zoals zeilen in een polyvalk, een kleinere zwaardboot of zelfs een kleine catamaran. De allerkleinsten beginnen vaak in een optimist. Op de websites van de zeilscholen vind je welke boottypen ze in hun vloot hebben en wat de mogelijkheden zijn.

Intern of extern

Bij zeilkampen wordt onderscheid gemaakt in intern en extern. Bij een intern zeilkamp verblijf je na de zeillessen op de accommodatie van de zeilschool. Er wordt gekookt en compleet programma naast het zeilen aangeboden. Dit bestaat vaak uit bijvoorbeeld een dropping, een bonte avond, nachtzeilen en spelletjes.

Naast het zeilen wordt een compleet programma georganiseerd

Een extern zeilkamp biedt alleen de zeillessen, bijvoorbeeld van 9 tot 17 uur, waarna een eventueel verblijf zelf geregeld moet worden. Dit kan een uitkomst zijn als de zeilschool in de buurt van eigen huis is.

De kosten

De kosten voor een week op zeilkamp kunnen al snel oplopen. Per week moet je denken aan een bedrag rond de 400. Voor dat bedrag krijg je echter wel een compleet verzorgde week en een onvergetelijke ervaring voor terug. Op Zeilspot vind je een overzicht met de voordeligste zeilscholen in heel Nederland. Zo vind je de perfecte prijs / kwaliteit verhouding en betaal je nooit te veel.

Beoordelingen

Op Zeilspot delen enthousiaste zeilers hun beoordelingen over de beste zeilscholen van Nederland achter. Benieuwd naar hun ervaringen? Op de pagina ‘Zeilscholen met de beste beoordelingen‘ vind je hun meningen en ervaringen over alle zeilscholen.

Related posts