Deze schepen kun je dit weekend verwachten op Sail Kampen

Dit weekend vindt van 30 maart tot 2 april Sail Kampen plaats. Tijdens het paasweekend komen zeilschepen uit binnen- en buitenland naar de Hanzestad Kampen. Vanaf de kade kunnen de verschillende zeilschepen van binnen en buiten bekeken worden. Met de spectaculaire vlootschouw op vrijdag 30 maart wordt het vierjaarlijkse evenement geopend. Deze schepen kun je in ieder geval dit weekend in Kampen verwachten.

De Topzeilschoener Brandaris is een van de zeilschepen die te zien is tijdens Sail Kampen 2018

De meeste zeilschepen die tijdens Sail Kampen te zien zijn, zijn oude vrachtschepen voor vervoer van personen en goederen. Ook werden sommige schepen in het begin van de twintigste eeuw door de marine gebruikt voor de beveiliging van de kustgebieden. Vandaag de dag zijn veel schepen omgebouwd voor zeiltochten van een dag tot meerdere weken.

Topzeilschoener Brandaris

De stijlvolle schoener Brandaris heeft drie masten en werd in 1905 gebouwd om op de West-Europese kustwateren te varen. Na als moederschip van een Berlijnse zeilclub dienst te hebben gedaan, vaart het schip sinds 1986 met gasten over de Nederlandse binnenwateren. De schoener heeft een zeiloppervlakte van 450 vierkante meter en biedt plek aan 40 personen. Voor de Brandaris is Sail Kampen een thuiswedstrijd, want de driemaster heeft als thuishaven Kampen.

De Abel Tasman is een tweemaster met 680 vierkante meter zeil

De Abel Tasman

De “Abel Tasman” is een barketijn, wat staat voor een driemast zeilschip waarvan de fokkenmast (voormast) volledig vierkant getuigd is. De grote en de bezaanmast zijn langsgetuigd. Het zeilschip wordt gebruikt voor feesten en partijen en is tijdens Sail Kampen 2018 in volle glorie te zien.

De Antigua staat bekend om zijn zeilreizen naar de Lofoten, Bereneiland en Spitsbergen.
De Antigua staat bekend om zijn zeilreizen naar de Lofoten, Bereneiland en Spitsbergen.

Zeilschip Antigua

De barkentijn Antigua werd in 1957 gebouwd in Groot-Brittannië als visserschip. Tussen 1990 en 1992 is de Antigua compleet omgebouwd naar een zeilschip voor langere tochten. Bijzonder zijn de zeiltochten naar het hoge noorden die de authentieke driemaster regelmatig maakt.

Op deze pagina vind je een selectie van de vloot die 30 maart tot en met 2 april in Kampen vindt. Alle schepen vind je op deze pagina.

Related posts