30 dagen tot de Tall Ships Races in Harlingen: dit is het programma

De verschillende zeilschepen tijdens de 2009 editie van de Tall Ship Races
De verschillende zeilschepen tijdens de 2009 editie van de Tall Ship Races

Met nog maar 30 dagen op de teller komt de finish van de Tall Ships Races in Harlingen steeds dichterbij. Op vrijdag 3 augustus zullen ‘s werelds grootste zeilschepen de haven van de Friese havenstad binnenvaren. Wij zetten de hoogtepunten van het programma in dit artikel voor je op een rijtje.

De finish in Harlingen maakt onderdeel uit van de jaarlijkse Tall Ships Races. De grootste zeilschepen ter wereld strijden daarin om de felbegeerde titel. Aan boord zijn vaak trainees, jongeren die voor het eerst kennismaken met het leven op zee. De editie van 2018 voert van Sunderland in Engeland via het Deense Esbjerg en het Noorse Stavanger naar het Friese Harlingen.

Sail In

Het hoogtepunt van de finish is natuurlijk het binnenvaren van de zeilschepen in de haven van Harlingen. De race wordt gevaren vanuit het Noorse Stavanger. Tijdens de Sail In op vrijdag 3 augustus tussen 12 en 18 uur varen de tientallen Tall Ships de haven in. Het precieze tijdstip is afhankelijk van de duur van de race. ‘s Avonds wordt de Sail In afgesloten met een spectaculaire vuurwerkshow.

In totaal doen er 20 A-klasse schepen die mee aan internationale The Tall Ships Races

Programma

Tijdens het gehele evenement van 3 tot 6 augustus 2018 zijn alle Tall Ships vanaf de kade te bewonderen. Sommige schepen zullen ook de mogelijkheid bieden om een kijkje aan boord te nemen. De openingstijden verschillen echter per schip. Ook kunnen er rondvaarten door de haven geboekt worden, waarbij je de schepen vanaf het water kunt zien.

Buiten het nautische gedeelte van het evenement treden er verschillende artiesten en bands op. Zo staan er optredens van Ali B, Elske Dewall en Jack and the Weatherman op het programma.

Sail Out

Op zondag 6 augustus verlaten de Tall Ships de haven van Harlingen weer. Vanaf 13 uur staat de Sail Out gepland, waarmee het evenement wordt afgesloten.

Related posts