Zo volg je de Volvo Ocean Race 2018

Deelnemers van de Volvo Ocean Race in de haven van Hong Kong
Deelnemers van de Volvo Ocean Race in de haven van Hong Kong

Negen maanden en 45.000 kilometer afmattend racen: de Volvo Ocean Race is nog nooit zo zwaar geweest als dit jaar. Sinds 1973 wordt er jaarlijks gestreden in een van de meest prestigieuze races op aarde. Op de hoogte blijven van de grootste zeilrace ter wereld kan gelukkig vanuit je luie stoel. Via deze kanalen volg je de race der races en mis je geen moment.

De Live Tracker

Via de Live Tracker op de website van de Volvo Ocean Race kun je deze exacte locatie van de vloot zien, de windsterkte en windrichting, en de route die gevaren wordt. Ook statistieken over de snelheid en de koers van de verschillende zeilboten zijn te volgen via de Live Tracker. Ook is er een game, de Virtual Regatta, waar je je kwaliteiten als schipper kunt testen.

Het @RaceExperts Twitter account

Voor wie echt in de details wil treden en een scherpe en diepgaande analyse van de race wil volgen, is bij het Twitter account @RaceExperts aan het goede adres. Updates over tactieken, de weersomstandigheden en de meningen van ervaren zeilers komen op het account dagelijks voorbij. Onder andere oud-zeilers Peter Tans, Will Harris, Sam Matson, de beroemde zeilfotograaf Rick Tomlinson en meteoroloog Gonzalo Infante zitten achter de knoppen van het account. Een aanrader voor iedereen die dieper wil ingaan op de race.

Updates over tactieken, de weersomstandigheden en de meningen van ervaren zeilers komen op het Twitter account dagelijks voorbij.

Bekijk de video’s op het Volvo Ocean Race Youtube kanaal

Elk team heeft een mediacrew die de gebeurtenissen aan boord vastlegt. Op het Youtube kanaal van de Volvo Ocean Race worden dagelijks meerdere video’s geüpload. Het biedt een uniek inkijkje in het reilen en zeilen van de deelnemers en de strijd die continu geleverd wordt. Op het Youtube account worden overzichten van de etappes van de verschillende teams geplaatst, maar ook een wekelijkse overzichten van de race.

Finish 30 juni 2018 in Den Haag

Op 30 juni zal de race na 8 maanden zeilen finishen nabij de haven van Scheveningen. Een uniek evenement dat fanatieke zeilers in Nederland zeker niet mogen missen. Houd Zeilspot in de gaten voor meer updates over dit evenement.

Related posts