The Tall Ships Race 2018 in Harlingen: dit kun je verwachten

Tall Ships Races Harlingen
De haven van Harlingen is in 2018 het toneel van een van de grootste zeilevenementen van Europa

Als er een evenement is in het aankomende zeilseizoen waar de Zeilspot redactie het meest naar uitkijkt is het wel de The Tall Ships Race 2018 die op 3 augustus de haven van het Friese Harlingen invaart. Een uniek evenement dat vele van ‘s werelds grootste zeilschepen bij elkaar brengt. Wat kun je verwachten tijdens de The Tall Ships Race in Harlingen?

De zeilschepen

Op dit moment zijn er nog maar vier Tall Ships bekendgemaakt die in de tijdens de Tall Ships Race Harlingen zullen aandoen. Het zijn een Nederlands schip, de Bark Europa en drie Noorse schepen, de Sorlandet, de Christian Radich en de Statsraad Lehmkuhl.

Uiteindelijk zullen ruim 10 schepen uit verschillende landen naar Harlingen komen

De komende tijd maakt de organisatie meerdere zeilschepen bekend die in Harlingen hun opwachting zullen maken. Wij verwachten in ieder geval dat de Nederlandse Tall Ships Stad Amsterdam en de Eendracht in ieder geval ook aanwezig zullen zijn.

Bark Europa Tall Ships Race Harlingen
De Bark Europa is een van de Nederlandse Tall Ships die Harlingen aandoet

De binnenkomst

De schepen varen een route die van het Noorse Stavanger richting Harlingen loopt. De finish van de etappe die Harlingen als eindpunt heeft is waarschijnlijk op de Waddenzee nabij Harlingen. Na het finishen van de wedstrijd varen de Tall Ships de haven van Harlingen binnen. De schepen zullen daar van vrijdag 3 augustus tot maandag 6 augustus blijven.

Meevaren op een van de schepen

Het is mogelijk om als trainee mee te varen tijdens de race van Stavanger naar Harlingen. Als trainee draai je volledig mee met de vaste bemanning van het zeilschip en leer je de fijne kneepjes van het zeilen op een Tall Ship. Dat betekent in verschillende wachten dag- en nachtdiensten draaien en allerlei klusjes op het schip klaren. Aan meevaren tijdens de Tall Ships Race hangt echter wel een prijskaartje. De etappe duurt van zondag 29 juli tot vrijdag 3 augustus en duurt €1149.

Als trainee op een van de schepen draai je volledig mee met de vaste bemanning

Op dit moment zijn er nog maar een klein aantal plaatsen voor trainees beschikbaar. Aanmelden kan via deze pagina!

In de haven

Tijdens het evenement krijgt iedere zeilliefhebber de kans de Tall Ships van dichtbij te bekijken. Of het ook mogelijk is om de schepen aan boord te bekijken is nog niet duidelijk. Wel zijn er verschillende activiteiten en markten rond de haven van Harlingen. Het volledige programma van het evenement wordt tegen het begin van de zomer verwacht.

Het staat vast dat de finish van de Tall Ships Race 2018 in Harlingen een van de hoogtepunten van het aankomende zeilseizoen belooft te worden.

Related posts