Sneekweek 2017: feest op het water en aan de kant

5 tot en met 10 augustus vindt in Friesland de 82e editie van de Sneekweek 2017 plaats. De Sneekweek is het grootste zeilevenement dat op binnenwateren wordt georganiseerd van heel Europa. De wedstrijd is gegroeid uit de Hardzeildag, die sinds 1814 al jaarlijks werd georganiseerd. Jaarlijks doen zo rond de 1000 schepen uit binnen- en buitenland mee aan de wedstrijd.

De unieke wedstrijden en de sfeer in Sneek maakt de Sneekweek een van de meest bijzondere zeilevenementen ter wereld.

De vlootschouw en de Boot van het Jaar

Tijdens de Vlootschouw wordt de Sneekweek officieel geopend. De deelnemende schepen trekken langs de bekende Sneker Waterpoort door de grachten van de stad. Vaak begeleid door dweilorkesten en onder toeziend oog van belangrijke Frieslanders. Voorafgaand aan de Vlootschouw wordt de Boot van het Jaar gepresenteerd, de titel voor de boot met de grootste betekenis voor de plezier- of beroepsvaart. Deze boot mag een jaar lang de officiƫle wimpel voeren, die een grote waarde heeft binnen de zeilwereld.

De feestjes op de Sneker Stappersavond

Van de Koperen Kees Boulevard tot het Vismarkt Plein en van de Wijde Noorderhorne tot de Marktstraat. Door de gehele stad Sneek zijn gedurende de hele week, maar ook zeker op de speciale Sneker Stappersavond, muzikale optredens en feestjes te vinden. Voor veel bezoekers zijn de feestjes en gezelligheid minstens zo belangrijk als de zeilwedstrijden zelf.

De race

En natuurlijk zijn er de wedstrijden waar het allemaal om draait. Tijdens de Sneekweek worden op het Sneekermeer en de Goƫngarijpsterpoelen zeilwedstrijden in verschillende klassen georganiseerd. Op de Sneekweek zijn de deelnemende velden altijd goed gevuld, en is een spektakel dus gegarandeerd. Al met al wordt de Sneekweek 2017 een evenement die je niet mag missen. Houdt 5 tot en met 10 augustus 2017 dan ook vrij zodat je er bij kunt zijn!

Related posts