Deze Italiaanse jachthavens zijn de duurste ter wereld

Bij jachthavens geldt zeker niet dat de duurste ook meteen de beste zijn. Vaak zijn de fijnste jachthavens juist de kleinschalige, rustige havens. Maar wie in de meest exclusieve oorden vooraan wil liggen moet nu eenmaal diep in de buidel tasten. De lijst met duurste jachthavens ter wereld wordt wonderbaarlijk genoeg niet aangevoerd door Abu Dhabi, Ibiza of Monaco, maar door Italië. Wij zette de drie duurste jachthavens in La Bella Italia voor je op een rijtje.

Portofino

Het Italiaanse Portofino is een luxe badplaats die voornamelijk onder de rich and famous erg in trek is. Het kleine en klassieke Italiaanse dorpje ligt goed verborgen aan de Ligurische kust. Het dorpje telt amper 600 inwoners en met een paar pleinen en dorpen heb je het dan ook wel meteen gehad. Ondanks dat nestelde menig rijke Italiaan zich hier, waarna de internationale sterren al snel volgden. De huurprijzen rezen de pan uit en een appartementje in een van de prachtige gekleurde gebouwen in het pittoreske stadje is dan ook vrijwel onbetaalbaar. Deze prijzen zie je ook terug in de jachthaven waar de meest extravagante motor- en zeiljachten afgemeerd liggen. Voor een overnachting in Portofino betaal je dan ook €2.350 per dag.

Porto Cervo

Aan de Costa Smeralda op het Italiaanse eiland Sardinië ligt Porto Cervo, een exclusief paradijsje waar de jetset zich in de zomermaanden vestigt. Sinds de Arabische prins Karim Aga Kahn IV in de jaren ’60 als een blok viel voor dit gebied is het omgetoverd tot een toeristisch oord waar menigeen zijn geld uitgeeft. De luxe Yacht Club Costa Smeralda organiseert jaarlijks een aantal grote zeilregatta’s waar ook veel zeilliefhebbers op af komen. ‘s Avonds veranderen de stranden van Porto Cervo, zoals l’Arena Bianca en het strand van Liscia Ruja in een levendig en bruisend nachtleven. Ondanks dat het dorpje slechts 200 vaste inwoners kent, heeft het wel twee jachthavens die tot de meest luxueuze van Italië horen. Een overnachting kost hier wel €2.500 per dag.

Capri

Uiteraard heb je altijd baas boven baas, en ook qua tarieven in jachthavens spant het Italiaanse Capri de kroon. Maar eerlijk is eerlijk, het eiland is dan ook wel echt een parel. Door de jaren heen hebben vele Romeinse heersers, Russische revolutionairen en Hollywood-legendes het eiland in hun hart gesloten. Het staat dan ook niet voor niets bekend als een van de mooiste eilanden ter wereld. Het eiland is een verfijnde mix van mediterraanse charmes, glinsterende grotten en baaien, Romeinse ruïnes en een fantastische culinaire Italiaanse keuken. Maar schoonheid komt met een prijs, en wie zijn boot een nachtje in een van de jachthavens van het eiland Capri wil leggen is dan ook gemakkelijk €2.900 per dag lichter.

Voor wie niet zo diep in de buidel wil tasten voor een fijne ligplek heeft Zeilspot een goed overzicht van de meest voordelige jachthavens. Zo kun ook jij luxueus genieten in een topjachthaven zonder de hoofdprijs te hoeven betalen. Mooi meegenomen!

Related posts