Zeilwedstrijd Barcelona World Race afgelast door politieke spanningen

De organisatoren van de zeilwedstrijd Barcelona World Race hebben de editie 2018 – 2019 opgeschort vanwege “politieke en institutionele problemen in Spanje”. De organisatie zou sponsoren geen garanties kunnen geven voor het evenement.

De Barcelona World Race wordt elke vier jaar gevaren

De race zou op 12 januari volgend jaar van start gaan, maar door de aanhoudende crisis in Catalonië kan de Barcelona Ocean Sailing Foundation (FNOB) geen garanties te kunnen geven aan sponsors.

Sponsoring

“Een sportevenement van deze omvang vereist aanzienlijke particuliere sponsoring”, aldus de FNOB. “De situatie in Spanje de FNOB belet om een betrouwbaar sponsorproces te verzekeren en daardoor de deelname van de beste Barcelona World Race teams aan de sponsors en het publiek te garanderen.”

De Barcelona World Race, die om de vier jaar wordt gehouden, is een  rond-de-wereld zeilwedstrijd van ongeveer 26.000 zeemijlen (48.852 kilometer) die begint en eindigt in Barcelona, met een stop-over in Sydney. De route gaat langs Kaap de Goede Hoop, Kaap Leeuwin (Australië), door de Straat Cook in Nieuw-Zeeland en via Kaap Hoorn terug naar Barcelona.

De organisatie van de Barcelona World Race zegt dat de besprekingen om ervoor te zorgen dat de editie 2022-23 van de race wel door kan gaan al zijn begonnen.

Related posts