World Sailing onthult kwalificatiestelsel van Olympische Spelen Tokio 2020

De internationale zeilfederatie World Sailing heeft het kwalificatieproces aangekondigd voor de Olympische Spelen in Tokio 2020. In totaal zullen 350 atleten aanwezig zijn bij de Spelen in de hoofdstad van Japan, in 250 boten verdeeld over de tien Olympische klassen.

In totaal zijn er op de Olympische Spelen in Tokio 350 startplaatsen binnen tien Olympische klassen te verdelen
In totaal zijn er op de Olympische Spelen in Tokio 350 startplaatsen binnen tien Olympische klassen te verdelen

Wereldkampioenschappen Aarhus

Japan heeft als gastland automatisch toegang gekregen tot elk evenement.Voor andere landen is dit jaar de Wereldkampioenschappen in Aarhus de eerste mogelijkheid om punten voor de kwalificatie te verdienen. Een totaal van 101 plekken zal beschikbaar zijn op het Deense evenement voor de landen met de hoogste score, 40 procent van het totaal aantal plaatsen dat wordt aangeboden.

Daarnaast zijn er zes plaatsen beschikbaar in de laserwedstrijden voor heren en dames tijdens de Aziatische Spelen van 2018 in Jakarta en Palembang en de Pan American Games in 2019 in Lima.

Startbewijzen

Tijdens verschillende wereldkampioenschappen voor Olympische klassen zullen in 2019 nog eens om 61 startbewijzen verdeeld worden. In 2020 worden ook continentale kwalificatietoernooien gehouden om 68 startplaatsen te verdelen, terwijl plekken in de laser ook worden toegekend via een commissie van het Internationaal Olympisch Comité.

Het zeilen op de Olympische Spelen in Tokio 2020 vindt plaats in Enoshima Yacht Harbor, wat ook de locatie is voor een zeilwereldbeker in september.

Het volledige kwalificatieproces kan hier worden bekeken.

Related posts