Jeugd Wereld-kampioenschappen zeilen in Texas zet zich in voor schone oceanen

De Jeugd Wereldkampioenschappen zeilen in Corpus Christi, Texas, Verenigde Staten zullen het eerste World Sailing-evenement zijn met een focus op het milieu, duurzaamheid en schone oceanen.

Met de duurzame doelen haalt de organisatie het Platinum Level Clean Regatta
Met de duurzame doelen haalt de organisatie het Platinum Level Clean Regatta

Tijdens de Jeugd Wereldkampioenschappen starten de beste jonge zeilers tot 19 jaar oud. Van 14 tot 21 juli 2018 verwelkomt Corpus Christi 400 zeilers uit 65 landen. De regatta zal een gecertificeerde ‘schone regatta’ zijn met duidelijk omschreven doelen en educatieve elementen die zijn opgenomen in het evenementenprogramma. Het doel van de organisatie is het actief beschermen van de oceanen te promoten en mensen bewust te maken van het belang van duurzaamheid op het water.

11th Hour Racing

Om de initiatieven in Corpus Christi te ondersteunen, is 11th Hour Racing aangesteld alsĀ  duurzaamheidspartner van het evenement. Deze zeilploeg zet zich al jaren in voor samenwerking en systemische verandering op het gebied van duurzaamheid en schone oceanen.

1th Hour Racing is toonaangevend op het gebied van zeilen en maritieme duurzaamheid

Duurzame maatregelen tijdens het evenement zijn onder andere het gebruik van herbruikbare waterflessen, het scheiden van afval, het gebruik van milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen en het gebruik van zonnebrand dat geen schade aan het water aanbrengt.

Als onderdeel van het duurzame thema in Corpus Christi, zal Sylvia Earle, een bekroonde oceanograaf, ontdekkingsreiziger, auteur en docent tijdens de openingsceremonie een keynote speech geven aan alle deelnemers. Het evenement in Corpus Christi zal een duurzame standaard worden voor alle zeilevenementen die World Sailing in de toekomst organiseert.

Related posts