Zeilen in Kroatië: dit zijn de mooiste onontdekte plekjes

Vakantie in Kroatië is populair. Zo populair dat steden als Dubrovnik, Zadar, and Split worden overspoeld door toeristen en daardoor nauwelijks begaanbaar zijn. Het resultaat: overvolle steden, veel toeristische valkuilen en prijzen die door het plafond schieten. De oplossing is simpel, vermijd de grote toeristische plaatsen en ga op zoek naar het authentieke Kroatië.

Vrsar

Net als de grote plaatsen is het plaatsje Rovinj in de provincie Istrië een toeristische bestemming. Maar wie even verder kijkt komt het plaatsje Vrsar tegen op een steenworp afstand van Rovinj. Vrsar is een dorpje zoals je Kroatië hoopt te beleven. Gelegen aan de kust en gebouwd tegen een groene helling laat dit plaatsje het authentieke Kroatië zien.

Cres

Het eiland Cres bevind zich in het noorden van Kroatië in de Adriatische zee. Door de afwezigheid van grote hotels of toeristische resorts is het eiland voorlopig de grote aantallen toeristen bespaard gebleven. Hier kom je niet om te feesten of te zonnebaden, maar om te genieten van de natuur, rust en ruimte.

Krk

Een voordeel van de kleine plaatjes aan de Kroatische kust is dat cruise schepen daar niet afmeren. Daarom geld ook, hoe kleiner, hoe rustiger de plaats is. Vrijwel elk gehucht in Kroatië beschikt over een eigen jachthaven en heeft alle benodigde faciliteiten voor zeilers. Zo ook Krk, een eiland in de Kvarnerbocht voor de Kroatische kust met een prachtig groen glooiend en afwisselend landschap.

Al met al is de beste oplossing om de massa’s toeristen te ontwijken landinwaarts te gaan. Weliswaar vind je daar niet de azuurblauwe zee en de hagelwitte stranden, maar de vele rivieren die het land rijk is bieden ook genoeg vermaak voor zeilers. Een andere oplossing is om buiten het seizoen te gaan. Wie Kroatië bezoekt tussen eind september en begin mei treft een heel ander land aan, een goede optie om te overwinteren.

Related posts