Zeilen in Berlijn? Hier moet je zijn!

Wie aan Berlijn denkt, zal niet meteen aan zeilen denken. De smalle rivier de Spree die door het centrum van de Duitse hoofdstad stroomt is niet geschikt om te zeilen. Maar wie de Spree stroomafwaarts volgt staat binnen een uurtje in een groot merengebied. Een ideale afwisseling voor het drukke stadsleven in de Duitse hoofdstad.

Wannsee

In het zuidwesten van Berlijn ligt de Großer Wannsee. Het meer is een zijarm van de rivier de Havel. Het meer wordt omringd door een chique woonwijk met grote vrijstaande huizen, een aantal jachthavens en veel groen. De Wannsee is erg populair onder inwoners van Berlijn, en ‘s zomers zijn de zandstranden zoals Strandbad Wannsee rond het meer dan ook drukbevolkt. Wie liever op het water te vinden is zijn er genoeg zeilscholen en bootverhuurders te vinden. Onder andere Segelschule Robert Kettler, de Segelschule Wannsee en Segelschule Grosse Freiheit geven op de Wannsee zeillessen. Voor wie liever zelfstandig het water op gaat verhuurt Bootsverleih Berlin zwaardboten.

Tegeler See

Het op één na grootste meer van Berlijn is de Tegeler See. Het meer ligt ten noord-westen van de stad, en is met het openbaar vervoer binnen een half uurtje bereikbaar. De Tegeler See ligt achter de grote luchthaven Flughafen Berlin-Tegel. Daardoor heb je op het water wel geluidsoverlast van laag overkomende vliegtuigen. Dat neemt niet weg dat de omgeving van de Tegeler See prachtig is en dat het een fijne watersportlocatie is. De oudste zeilschool van Berlijn, de Segelschule Berlin, geeft al sinds 1967 zeillessen op de Tegeler See. Ook de Tegeler Segel-Club en Segel Club Odin zijn aan het meer gevestigd.

Müggelsee

Op een iets grotere afstand van Berlijn dan de Wannsee en de Tegeler See, ligt de Müggelsee. Maar wie de extra kilometers aflegt wordt wel beloond met rust, ruimte en prachtige natuur. Gemotoriseerde boten zijn alleen in de vaargeul toegestaan, waardoor zeilers en andere watersporters op de Müggelsee vrij spel hebben. Anders dan de andere Berlijnse meren is er minder bebouwing en zijn er meer afgelegen strandjes en wateren om te ontdekken. De Surf- und Segelschule Müggelsee geeft zoals de naam doet vermoeden zowel zeil- als surflessen op het meer.

[su_button url=”http://zeilspot.nl/plaats/berlijn/” style=”flat” background=”#1e73bd” wide=”yes” icon=”icon: external-link-square”]Lees meer over zeilen in Berlijn[/su_button]

Related posts